Een deeltijdstudie zorgt voor drastische beslissingen, dat is wat ik hoorde tijdens de open avond in Nijmegen iets meer dan een jaar geleden. Sommige studenten maken ineens hun relatie uit. Ik keek mijn vriend aan en schoot in de lach. ‘No way dat dit ons gaat gebeuren!’, zei ik toen we terug naar de auto liepen.

Stilstaan voelt als achteruitgaan

Maak je geen zorgen, we zijn nog steeds hartstikke gelukkig. Alleen ik begrijp wel wat hiermee bedoeld wordt. Je kiest bewust voor een studie omdat je wilt leren en groeien. Je wordt nog meer verliefd op het vakgebied. En dan kan het zomaar ineens zijn dat je behoefte hebt om te bewegen. Stilstaan voelt als achteruitgaan. Het valt mij op dat veel medestudenten nu op zoek zijn naar een andere baan. Uit liefde voor het vakgebied en soms ook de frustratie van het stilstaan omdat je huidige werkgever niet met je meebeweegt. Om het niet nog vager en spannender te maken: ik ben een van die deeltijdstudenten. Ik heb besloten om een nieuwe stap in mijn loopbaan te maken. Niet dat ik het bij ProRail niet naar mijn zin had, integendeel zelfs. Het is een prachtig bedrijf, mooie mensen, interessante vraagstukken en je hebt voldoende vrijheid om je eigen takenpakket vorm te geven. Alleen in gesprekken met managers begonnen mijn handen steeds meer te kriebelen. Elke keer als we een externe leverancier inschakelde voor onderwijskundig advies dacht ik: ‘ik wil dit zelf doen, dit lijkt mij gaaf!’

Een nieuwe stap in mijn loopbaan

Wat begon met een vrijblijvende kennismaking bij EMC Performance liep uit op een zorgvuldige sollicitatieprocedure met maar liefst vier gesprekken. Vanaf het eerste moment dat ik huize Voordaan binnen stapte voelde het goed. Dit authentieke pand in de mooie bosrijke omgeving van Groenekan zorgt voor positieve energie en rust. Niet alleen het pand trok mijn aandacht ook de mensen die ik ontmoet heb daar. Stuk voor stuk fijne mensen met dezelfde bevlogenheid voor het vakgebied. Op vrijdag 1 februari is mijn eerste werkdag, spannend en gaaf tegelijk! Werken als consultant, past dit wel bij mij? Daar ga ik achter komen. Je hoort vaak verhalen dat het pittig is. Hard werken. Veel schakelen. Flexibiliteit in reisafstand. En daarnaast de positieve kant waarbij je ingehuurd wordt op basis van je expertise. Uitdagende opdrachten uitvoert bij verschillende organisaties met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het wordt een grote ontdekkingstocht waar ik veel zin in heb.

Ambitieus of doen wat je leuk vindt

Sommigen noemen het ambitieus. Ik zie het eerder als doen wat je écht leuk vindt. ProRail heeft het mogelijk gemaakt dat ik de deeltijdstudie Learning & Development in Organisations ben gaan volgen. Daar ben ik ProRail ontzettend dankbaar voor. Het heeft een vuurtje aangewakkerd wat niet meer te stoppen is. Of noem het een trein die voort dendert. Om een goede specialist te worden is het tijd om deze sprong te wagen. Het volgende station in mijn loopbaan is bepaald. Het wordt een mooie reis waarin ik mezelf verder ontwikkel in de rol van adviseur, ontwerper en ontwikkelaar. ProRail bedankt voor de mooie momenten, leerzame lessen en waardevolle ontmoetingen!

 

Krabbel-Britt